Yılın Ahisi Kastamonulu Ferhat ustaya, plaket töreni;

Yılın Ahisi Kastamonulu Ferhat ustaya, plaket töreni

Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığınca Yönetim ve Denetim Kurulu adına Cem Sultan Bedestanı Restaurant Salonu’nda ilimizden seçilen Yılın Ahisine Plaket töreni ve Odanın çalışmaları ile ilgili toplantı düzenlendi....

36. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında, yaptığı ahşap oyma sanatı sebebiyle ilk önce Kastamonu’da ardından Türkiye’de geleneksel el sanatları ve kadim esnaflık kültürünü yaşattığı gerekçesiyle 2023 yılında “Türkiye’de Yılın Ahisi” ödülü ile sanatı taçlandırılan Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Üyesi Ferhat Murat Baykalı’ya, Oda Adına Oda Başkanı Hakan Küçükoğlu tarafından plaket verildi.

Düzenlenen toplantıya Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Küçükoğlu, Yılın Ahisi Ferhat Murat Baykalı, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri katıldı.

KÜÇÜKOĞLU; "YENİ TEKNOLOJİYE, GELİŞİME AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ"

Programda konuşan Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Küçükoğlu şunları söyledi, “ Tüyap Fuar Alanı’nda sektörün en geniş fuarının bu yıl iki aşamada yapılacağı malumunuzdur. Fuarda yer alan yan sanayi ürünler ve sektörel ekipmanın fuar alanında görülmesinin gayet yerinde olacağı, lakin bunun pazarlama ve satış noktalarında da görülme imkânının bulunduğu göz önüne alınarak; esnafımızın gerekli alet ve edavata ulaşmasının daha mümkün olduğuna oda yönetimi ve esnafımız olarak karar verdik. Buna mukabil, sektörel bazda il ve ülke çapında büyüme ve gelişmenin tek ve öncelikli yolunun üretmek olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Üretimde ise insan gücü ile makineleşmenin yarışamayacağı aşikardır. Gelişim ve teknoloji hızının yapay zeka ile birleşerek, makineleşmenin son sürat arttığı günümüz dünyasında ilimizde makineleşmeye gidebilen esnafımız bir elin parmaklarını geçmemektedir. Biz de Kastamonu olarak daha çok üretim ve imalat yapmak için, rekabet edebilmek için yeni teknolojiye, gelişime ayak uydurmak zorundayız.  Bu konuda Tosya ilçemizin dahi il merkezinden önde olduğu görülmektedir.


KÜÇÜKOĞLU'NDAN FUARA DAVET

Küçükoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Küçük ve orta ölçekli sanayicimizin makineleşmeye olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Sanayi alt yapısının güçlendirilerek, sanayi alanlarımızın küçük ölçekten orta ve büyük ölçüye taşınması, makineleşme gücünden yararlanarak üretimin seri boyuta geçirilmesi adına, Makine Fuar'nın görülmesi odamız yönetimince daha elzem görülmüştür. Bu sebeple fuarın 30 Eylül-03 Ekim arasında yapılan İntermob Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları fuarına değil, 19-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan WOODTECH Ağaç işleme Makineleri, Kesici Takımları ve El Aletleri fuarına oda üyeleriyle birlikte katılım sağlayacağımızı bildirmek isteriz. Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odamız üyelerimizi bu fuarımıza gitmelerini ve bize müracaat etmelerini bekliyoruz.”

BIYIKLI; "İNŞALLAH, BU İLİMİZ İÇİN İLK OLMAZ, SON DA OLMAZ"

Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Denetim Kurulu Üyesi Ferhat Murat Baykalı’da, “Oda başkanımız Hakan Küçükoğlu ve Oda Yönetim ve Denetim ile Üyelerimizin nezaketi, hoşgörüsü ve şahsıma gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Bu sene Yılın Ahisi seçildim. Bu konuda da emeği ve katkısı geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu ilimiz için ilk olmaz, son da olmaz. İnşallah daha iyi yerlerde, daha iyi konumlarda yeni esnaflarımızı görürüz” dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum