Arama
Arama Sonuçları
Aylık 30 bin lira maaşı var, çırak yetişmiyor
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” dedi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Evde doğal yöntemlerle kayısı nasıl kurutulur?
Ülkemizde birçok şehirde yetiştirilen kayısı hem yaş hem de kurutulmuş şekilde tüketilen en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Yaz meyvesi olan ve diyetlerde ara öğün olarak çok tavsiye edilen kayısıyı evde doğal yöntemlerle kolayca kurutabilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz kayısı kurutma yöntemleri
Cide'de yangın!.. Prizde unutulan fırın evi yaktı
Cide ilçesinde prize takılı unutulan fırından çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.
Ticaret Bakanlığı’ndan ikinci el TOGG satışına inceleme
Ticaret Bakanlığı, ikinci el TOGG satışına ilişkin inceleme başlattığını duyurdu. Açıklamada, "Markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır" ifadelerine yer verildi.
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimine dikkat!
Kurban Bayramı, ağır et yemekleri ve tatlıların neredeyse her öğün tüketildiği bir bayram...
Böyle başkanı herkes ister!
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, her gün iftar yemeğinde bir aileye misafir oluyor.
Her gün bir aileye misafir oluyor
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, her gün iftar yemeğinde bir aileye misafir oluyor.
Ramazanda kilo almak istemeyenlere 'sahura kalkın' önerisi
Ramazan ayında oruç tutarken kilo almak istemeyenler için Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, “Sahura kalkmamak sağlıksız bir durum ayrıca kilo almayı önlemenin yolu da yine sahura kalkmaktan geçer” dedi.
İhsangazili kadınları fırınlarını depremzedeler için yaktı
Kastamonu’da köyde ikamet eden kadınlar, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlar için fırınlarını yakarak köy ekmeği pişirdi.
Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır ? fırında sebzeli tavuk tarifi
Fırında kolaylıkla yapabileceğiniz sebzeli tavuk nasıl yapılır ? işte sebzeli tavuk malzemeleri ve yapılışı
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver tarifi
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılıyor ? mücver nasıl yapılır ? sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver malzemeleri ve yapılışı ile birlikte tüm detaylar haberimizde
Meşhur Urfa kebabı nasıl yapılır ? Urfa kebabı tarifi
Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim.
Kayısılı Yulaf Bar nasıl yapılır ? kayısılı yulaf bar tarifi
Kayısı ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bu bar, vücuda enerji verir. Kolayca hazırlanan yulaf barları, işe veya okula giderken de yanınızda götürebilirsiniz.
Çikolatalı Kayısılı Kurabiye
Çikolata ve kayısının nefis uyumunu denemek isteyenler için, bir tarifimiz var. Kayısı ve damla çikolata ile hazırlanan kurabiyeler, davet sofraları için de tercih edebilirsiniz.
Pastırma ve sucukta Erdem Sepetçioğlu imzası
Kastamonu’nun eşsiz lezzetlerinden biri olan çekme helvada yıllardır tercih edilen markaların başında gelen Erdem Sepetçioğlu, Kastamonu’nun önemli yöresel ürünlerinden biri olan pastırma ve sucuk sektörüne de hızlı bir giriş yaptı.
Karın altında kaybolan araçlarını aradılar
Kastamonu’nun Küre ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar, ellerinde küreklerle 2 metreyi aşan karda kaybolan araçlarını arıyor.
Evde Herkes Simit Yapabilir.. Simit Tarifi
Mis kokusu ve muhteşem lezzetiyle sabah veya ikindi çayına eşlik eden çıtır çıtır simitleri mutfağınızda, kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da son derece kolay.
Hira Tatlısı
Tokat mutfağıyla özdeşleşen hira tatlısı, irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında sık sık yer verilen irmikli hira tatlısı, yumuşacık hamuru ve kısa sürede hazırlanmasıyla çok sevilir. Bazı yörelerde haşhaşa batırılarak sunulan irmikli hira tatlısı, ceviz veya fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirilebilir. Şerbeti kaynatılmadan hazırlanan bu tatlı, isteğe göre dondurma ve kaymakla servis edilebilir. Listedeki malzemeler hazırsa, Tokat mutfağından nefis irmikli hira tatlısı yapımına geçebiliriz.
Fındıklı Çikolatalı Muffin
Amerikan mutfağından dünyaya yayılan muffin, tatlı ve küçük porsiyonlar halinde sunulan keklere denir. Muffinler, klasik keklere göre daha kabarık bir şekle sahiptir. Muffin kalıplarında pişirildikten sonra üzeri çikolata sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, fındıklı çikolatalı muffin tarifi için detaylara geçebiliriz.
Kaplumbağa Kurabiye Nasıl Yapılır ? Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Bu kurabiyeler gönlünüze taht kuracak 😊 NOT📍📍 Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 120 ml. Benim kullandığım kakao keskin ve 1 yemek kaşığı yetiyor, ama böldüğünüz hamurun miktarına göre arttırabilirsiniz. Ayaklarını fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlağın kafalarını da fındıktan çok az büyük parçalar kopararak yaptım. Gövdeyi istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
Süt Dilimi Nasıl Yapılır ? Süt Dilimi Tarifi
Çocukların çok sevdiği atıştırmalıklardan birini evinize getiriyoruz. Evde hem lezzetli, hem de sağlıklı atıştırmalıklar yapmak artık çok kolay. Yalnızca 20 dakikada hazırlanan süt dilimlerini, meyve veya damla çikolata ile zenginleştirebilirsiniz. Evde süt dilimi nasıl yapılır diye merak edenler için, nefis mi nefis tarifimize geçebiliriz.
Fırında Soslu Karnabahar yapımı
Fırında Soslu Karnabahar nasıl yapılır ? karnabahar tarifi
Zeytinli Mayalı Pamuk Poğaça tarifi
Zeytinli Mayalı Pamuk Poğaça nasıl yapılır ? poğaça tarifi
Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır ? Yulaflı Kurabiye tarifi
Hamileler için nefis bir atıştırmalık tarifi..
Tarhanalı Kastamonu Çöreği nasıl yapılır ? Tarhanalı Kastamonu Çöreği tarifi
Tarhanalı Kastamonu Çöreği tarifi Kastamonu Çöreği nasıl yapılır ? işte o tarif
Patlıcan Levengi nasıl yapılır ? Patlıcan Levengi tarifi
Levengi, Azerbeycan mutfağına özgü cevizli bir yemek türüdür. Levengiyi bir de patlıcan içerisinde denemelisiniz. Lezzetli patlıcan levengi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Sivas Katmeri nasıl yapılır ? Sivas Katmeri tarifi
Kahvaltı ve sahur sofralarında sunabileceğiniz Sivas katmeri, çayın en lezzetli eşlikçisidir. İsteğe göre patates veya peynirli iç harç ile doldurulan katmer, sade bir şekilde de sunulabilir. Sivas katmerini diğer katmerlerden ayıran en önemli özellik, hamurunun daha kalın bir şekilde hazırlanmasıdır. Ayrıca pişirme işlemi için tava yerine fırın kullanılır. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına çok yakışacak Sivas katmeri tarifine geçebiliriz.
Etli Talaş Böreği nasıl yapılır ? Etli Talaş Böreği yapımı
Milföyden yapıldığı gibi, tavuk eti de kullanarak yapabileceğiniz, sofralarınızın baş köşesine kurulacak, lezzeti ve doyuruculuğu ile damaklarınızı şenlendirecek talaş böreğini çok seveceksiniz.
Zeyve Kebabı nasıl yapılır ? Zeyve Kebabı tarifi
Karaman mutfağıyla özdeşleşen zeyve kebabı, sac tavanın içerisinde pişirilir. Koyun veya keçi etiyle hazırlanan bu yemek, kuyruk yağı ile zenginleştirilir. Sıcak pide eşliğinde sunulan zeyve kebabı, Karaman'ın Ermenek ilçesinin Zeyve Mesire yerine mahsustur. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu lezzet, evde de hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, Karaman usulü zeyve kebabı tarifine geçebiliriz.