Arama
Arama Sonuçları
"Pancar teslimatında hiç bir sorun yok..."
Şeker Fabrikası önünde dün yaşanan olaylar sonrası,Sendika Başkanı Çuhadaroğlu'ndan cevap geldi. Kastamonu Şeker Fabrikası'nda pancar teslimatında bazı sorunlar yaşandığı şeklindeki sosyal medya haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
Çatören'de pancar yüklü tır devrildi
Kastamonu-Ankara yolunda kaza...
Gelecek Partisi’nden ‘pancar’ önergesi
Gelecek Partisi Taşköprü İlçe Teşkilatının konuyu ilettiği İstanbul Milletvekili Şahin, sorunu Meclis’e taşıyor
S.S. KASTAMONU PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ
S.S KASTAMONU PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN
Kastamonu Şeker’de pancar alım kampanyası başladı
Kastamonu Şeker Fabrikasında şeker alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı.
Kastamonu Şeker Fabrikasına pancar yağmuru! Kampanya erken bitti
2023/2024 Kampanyasında üretilecek olan yeni dönem melasın, üretimin çok üzerinde talep gelmesiyle kampanya sonlandırıldı.
Bakan açıkladı, bugün hesaplara yatırılacak!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, pancar üreticilerine yönelik 729 milyon 714 bin lirayı bulan sulama avans ödemelerinin bugün yapılacağını bildirdi.
Kastamonu gıdım gıdım, Samsun koşar adım…
KENEVİR FABRİKASI, SAMSUNLU ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ..
Hanönü Hükümet Konağı yeni binasına taşınıyor
Hanönü ilçesinde Hükümet Konağı yapımı tamamlanan yeni binaya taşınıyor.
Kastamonu Üniversitesi’nin projesi ile pancardaki hastalıklar önlenecek
Kastamonu Üniversitesi'nin ortaklığı ile şeker pancarındaki hastalıkları araştırmak için hazırlanan proje desteklenmeye hak kazandı.
TÜRKŞEKER'in yeni kotası belirlendi
2023/2024 Pazarlama Yılı ülke toplam şeker kotası 2 milyon 910 bin ton olarak belirlendi.
Meral Akşener'den 'seçim' açıklaması: 'Lami cimi yok, kaybettik'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uluborlu Kiraz Festivali'nde seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. “Şimdi ben seçim olduğundan beri ağzımı açmadım. İlk defa burada konuşuyorum" diyen Akşener, "Sonuç itibariyle; kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik" ifadelerini kullandı.
Pancar avansları yatırılıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 734,1 milyon liralık pancar bakım avans ödemesini bugün üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.
"Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ile Serap Ekmekci, Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile çok sayıda davetli ve sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşma yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay: "Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Çalınan römorku bulana 50 bin lira ödül!
Çalınan römorku bulana 50 bin lira ödül!
Bakan Yumaklı duyurdu, ödemeler başladı
Bakan Yumaklı, pancar avans ödemelerinin hesaplara aktarıldığını açıkladı.
Dere yataklarının genişletilmesi lazım
KASTAMONU ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET BUTUR’DAN “YASAL DÜZENLEME” ÇAĞRISI...
‘150 dönüm arazim su altında kaldı’
Kastamonu'da etkili olan kuvvetli sağanağın ardından menfezler tıkandı. Kastamonu-Daday karayolunda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağış sebebiyle tarım arazileri, seralar ve ahırlarda su baskınları meydana geldi.
Yüzde 50 verim kaybı yaşanacak
Kastamonu’nun Taşköprü ve Devrekani bölgesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış sebebiyle 14 bin dekar tarım arazisinde hasar meydana geldi. Dolunun vurduğu tarım arazilerindeki Taşköprü sarımsağında yüzde 50 civarında verim kaybı öngörülüyor.
‘Çiftçimizin daima yanında olacağız’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü’nün dolu vuran Donalar, Avşar, Karapürçek ve Bey köylerinde üreticilerle bir araya geldi ve tarlalarda incelemede bulundu. Ekmekci açıklamasında; "İlgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmaları başlattı. Ben de sürecin takipçisi olacağım. Üreticilerimize geçmiş olsun. Çiftçimizin daima yanında olacağız" dedi.
"Fabrikamız, bölge kalkınmasının can damarlarından biri"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.