Arama
Arama Sonuçları
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.
Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor
Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...
Bayramda sık ama az yemeye özen gösterilmeli
Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, "Bayramda az miktarda ve sık yemeye özen gösterilmeli. Öğlen yemeğinde zeytinyağlı sebze yemekleri ile hafif ızgara et ve salatadan oluşan bir sofra, ara öğünde meyve veya yoğurt, akşam yemeğinde de hafif besinler tercih edilmelidir" dedi.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Kastamonu’ya dair her şey Canlılar Pastırma’da
Canlılar Pastırma, yeni şubesini Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda açtı. Açılışa Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu da katılım sağladı. Açılışla ilgili açıklamalarda bulunan Canlılar Pastırma’nın sahibi Gökhan Karaosmanoğlu; “Kastamonu Pastırmasını tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kastamonu’da akla gelebilecek her şey tek bir noktada buluşuyor. Kastamonu’yu küçük bir dükkana sığdırmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.
Uçak Kafe yeni yüzüyle
Aktekke Mahallesi’nde daha önde Millet Kıraathanesi olarak kullanılan pandemi döneminden sonra kullanılmayan Uçak Kafe yatırımcı Yaşar Savaşan tarafından tekrar ayağa kaldırılarak, faaliyete geçirildi.
Kastamonu sucuğuna ilgi artıyor
Kastamonu’da doğal olarak rüzgâr ve güneşte kurutularak 45 günde üretimi tamamlanan Kastamonu sucuğuna rağbet artıyor.
Pastırma ve sucukta Erdem Sepetçioğlu imzası
Kastamonu’nun eşsiz lezzetlerinden biri olan çekme helvada yıllardır tercih edilen markaların başında gelen Erdem Sepetçioğlu, Kastamonu’nun önemli yöresel ürünlerinden biri olan pastırma ve sucuk sektörüne de hızlı bir giriş yaptı.
“Erdem Sepetçioğlu’nda pastırma sucuk dönemi başladı”
Çekme Helva denildiğinde ilk akla gelen marka olan Erdem Sepetçioğlu, yeni sektörle de adını duyurmayı ve markalaşmayı hedefliyor. Pastırma alanında lezzetiyle öncü olmayı hedefleyen Erdem Sepetçioğlu, damaklarda tat bırakan eşsiz lezzetiyle müşterilerine kaliteli hizmet sunuyor.
Türkiye'nin 7 bölgesi, Kastamonu'da buluştu
Yöresel Gurme Fuarı geçtiğimiz gün Kastamall AVM'de Türkiye'nin 7 bölgesinden şehirlerin bulunduğu yöresel ürün stantlarını Kastamonu halkına açtı. 10 gün boyunca Kastamall AVM'de faaliyet gösterecek olan Yöresel Gurme Fuarı, 27 Şubat'ta sona erecek. Yöresel Gurme Fuarı'nı Kastamonu'ya getiren Zeynep Şahin, tüm Kastamonu'yu yöresel çeşitliliğin sunulduğu bu fuara beklediğini ifade etti.
Pastırma ve sucuk tartışmasına Kayserili esnaf da dahil oldu
Son günlerde Kayseri ile Afyonkarahisar arasında yaşanan 'pastırma ve sucuk kimin' tartışmasına Kastamonulu üreticilerin de dahil olmasına Kayserili esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.
Pastırma ve sucuk tartışmasına Kastamonu da katıldı
Son günlerde Kayseri ile Afyonkarahisar arasında yaşanan pastırma ve sucuk kim tartışmasına Kastamonulu üreticiler de dahil oldu. Kastamonulu pastırma ve sucuk üreticileri, önemli olanın en fazla üretimden önce lezzet olduğunu belirterek doğal pastırma ve sucuğun üretiminin sadece Kastamonu’da yapıldığını söyledi.
Tabakoğlu'na bir ödül daha
Kastamonu’da pastırma denildiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Tabakoğlu, yılın en iyi lezzet ödülüne layık görüldü.
Hem Ilgaz tatili, hem de ücretsiz sinema
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, yarıyıl tatilinde çocuklar ve gençlere sürprizlerini bir bir duyurdu.
Ilgaz Dağı'na kayak severler akın etti
Yılbaşı'nda vatandaşlar, Kastamonu ve Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezlerine akın etti.
Kastamonu’yu gururlandıran ödül
Kahya Medya ve Dada Medya Grup’un düzenlediği, 2019 yılında ilki gerçekleştirilen Altın Taç Ödül gecesinin üçüncüsü, Tayfun Kahya organizatörlüğünde geçtiğimiz akşam İstanbul Portaxe’de gerçekleşti. Ödül törenine Gripin, Gökçe Kırgız, Cem Özer, Gülden Karaböcek, Yener Çevik, Murat Doğulu, Murat Kurşun, Şahin Kendirci ve birçok sanatçı katıldı.
Kocaeli'nde Kastamonu rüzgarı
Kastamonu Tanıtım Günleri, Kocaeli'nde Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı. 12 Aralık akşamına kadar sürecek olan tanıtım günleri kapsamında Kastamonu’nun lezzetleri, ziyaretçilere sunulacak. Tanıtım eksikliğinden dolayı fuarda stant kuran esnaflar mağdur olsa da; lezzetlerimiz Kocaeli halkıyla buluşmaya devam ediyor.
‘Zannetmeyin ki oradan ayrıldık’
BATI KARADENİZ’DEKİ SEL FELAKETİNE DİKKAT ÇEKEN BAKAN SOYLU: ‘Zannetmeyin ki oradan ayrıldık’
Et fiyatlarında artış bekleniyor
Yaklaşık 2 yıldır etkili olan pandemi nedeniyle alım gücünün düşmesi, ekonomik sıkıntılar ve pahalılık gibi nedenlerde dolayı sağlık beslenmek de gittikçe zorlaşıyor.
Kalp Ağrısı Neden Olur? Nasıl Kalp Sağlığı Korunur? Kalp Ağrısı Nedir?
Kalp ve göğüs yerlerinde meydana gelen ağrılara genel olarak kalp ağrısı denir. Çoğunlukla kalple ilgili bir hastalığın ardından meydana gelen kalp ağrısı; kaburga incinmesi, ya da kas sorunları gibi farklı sebeplerde de meydana gelebilir.Rahatsızlığın merkezine bağlı olarak bazen uzun sürmeyen bir tedavi ile problem ortadan kalkarken bazen daha kapsamlı ve detaylı tedavilere ihtiyaç duyulur.