Arb. Av. Hamit Serdar Yılmaz

Arb. Av. Hamit Serdar Yılmaz

BAŞLARKEN…

...

Kastamonu’muzda yeni bir ses olarak CNG haber internet üzerinde yayın hayatına başladı. İnternetle ülkemiz her ne kadar geç buluşmuş olsa da, teknolojinin çok hızlı gelişmesi, aynı gezegende yaşamamız ve başka coğrafyalara ihtiyacın sonucu,internet mecburiyet olarak hayatımıza girmiş oldu.Özellikle son 20 yılda iletişim teknolojisindeki akıl almaz gelişmeler dünyayı küçük bir köy haline getirdi. Haliyle bulunduğumuz zaman diliminde gerek hayatın kolaylaştırılması gerek zorlaştırılması ve yeni alanların ortaya çıkması noktasında internetin ne denli önemli olduğu izahtan varestedir.

            Bu siteden yapılacak çalışmalarda alicenaplık göstererek bizlere de yazar olarak yer veren CNG haberin kıymetli mensuplarına teşekkür ediyorum. İnşaallah bu kadirşinaslığa layık olmak için tüm gayretimizi göstereceğiz.           

            Bunun neticesi olarak biz öncelikle Kastamonu’muzu yazacağız. Çünkü bu şehrin havasını soluyoruz, bu şehrin sokaklarında yürüyoruz, bu şehrin nimetlerinden istifade ediyoruz. Dolayısıyla Kastamonu’da yaşayanlar olarak hepimizin öncelikle Kastamonu’ya hizmet etme borcumuz vardır. Kimimiz kalemimizle, kimimiz bulunduğumuz sivil toplum kuruluşuyla, kimimiz siyasi görevlerimizle, kimimiz makamımızla, ama ne olursa olsun elimizdeki imkan ve yetki ile Kastamonu için çalışmak zorundayız.

Ayrıca Kastamonu Hz.Nuh’un torunlarından Kays bin Hakem’in kuruluşunda yer aldığı tarihteki en eski şehirlerden olarak, tarihe yön veren bir şehirdir.Şimdi bu miras bizlerdedir.Bunun bilinciyle bu sayfamızla inşallah Kastamonu’muza, ülkemize ve dünyaya yön vereceğiz.

            Yine burada ülkemizi yazacağız. Bizim Türkiye’den başka ülkemiz yok.Bu ülkenin madden ve manen kalkınması demek tarihimizle ve misyonumuzla birlikte değerlendirdiğimizde adil bir dünyanın kurulması demektir.Bunun gerçekleşmesi için ister Z kuşağı diyelim isterse alfabenin 29 harfinden başka bir harf söylensin.İster sağ densin ister sol densin.Ama hepsinin sözü, düşüncesi, hayali bu köşe olacak.Bu sebeple köşemizde iktidarı da yazacağız, muhalefeti de yazacağız. Haliyle köşemizde herkes kendinden birşeyler hissedecektir.Bu vesileyle biz buradan kuaför İsmail’inde, bakkal Mehmet’inde, sanayici Hayati’ninde, manav Lütfi’ninde, kasap Uğur’unda, yıkamacı Bilal’inde, helvacı Hüseyin’inde, kamyoncu Ahmet’inde, taksici Gökhan’ında, minibüsçü Cemal’inde, terzi Sevim’inde, aşçı İhsan Usta’nında, otelci Nafiz’inde, kahveci Kadir’inde, pazarcı Şükrü’nünde, tuhafiyeci Ali Osman’ında, emekli Necmi’ninde, işçi Muharrem’inde, memur Fırat’ında, idareci Mustafa’nında  sesi olacağız.

            Yine burada dünyayı yazacağız. Egemen güçlerce canlı-cansız herkese yeni bir rolün biçildiği, adaletin sözde olduğu, zulmün kol gezdiği ve adına “Yeni Dünya Düzeni”diyerek; salgınlarla, hastalıklarla, elektromanyetik dalgalarla, yeni nesil mühendisliklerin insanlık üzerinde tatbik edilmeye çalışıldığı bir çağda iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın tarafında, kötünün, çirkinin, yanlışın, zararlının ve zulmün karşısında sadece insanlığı yazacağız.

            İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturunu hiç bırakmayacağız. Derdi olanların derdini, sevinci olanlarında sevincini köşemize taşıyacağız.Baki’nin ifadesiyle Davud misali herkesin sesini duyuracağız.Geride razı olunan hoş bir sada için çalışacağız.

Mevla’nın herşeyi hayırlı ve kolay eylemesi duasıyla…

Etiketler :
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum